Seizoen 2010-2011

Van maandag 18 t/m zaterdag 23 juli deden Sjoerd van Roosmalen, John Remmerts. en Eric Harman mee aan het zesrondige toernooi van het Open Nederlands Kampioenschap in Dieren. De foto's van de laatste ronde staan onder 'Foto's'

De foto's van de feestavond op zaterdag 28 mei staan op de website onder ' foto's' ; er is eveneens een fotoverslag toegevoegd van het Waalkadetoernooi op zondag 29 mei 2011

Remise was voldoende voor John Remmerts om clubkampioen van de Elster Toren te worden van het seizoen 2010-2011. Zijn naaste concurenten wonnen beiden en zo eindigden er 2 spelers met een gelijk aantal punten op de eerste plaats. Omdat John Remmerts meer weerstandspunten had werd hij voor het eerst clubkampioen. John van Ginkel werd tweede en op de derde plaats eindigde Marc Groenhuis.

De slotronde van de onderlinge competitie beloofd zeer spannend te gaan worden. Er zijn 3 kandidaten die kampioen van het seizoen 2010-2011 kunnen worden. John Remmerts staat 2 punten voor op John van Ginkel, dus als John R. wint is hij zeker kampioen. Wanneer John R. remise speelt en John van G. wint eindigen ze beiden met evenveel punten en zullen de weerstandspunten moeten uitmaken wie er kampioen is geworden. Bij verlies van John R. en remise bij John vanG en winst van Marc eindigen er 3 schakers met een gelijk aantal punten. We zullen het zien op donderdag 19 mei a.s.

John van Ginkel heeft op donderdag 28 april de snelschaakcompetitie op zijn naam geschreven. Van de 12 deelnemers was John met 53 punten de sterkste. Op de tweede plaats eindigde Marc Groenhuis met 47 punten en derde werd John Remmerts , hij behaalde 43 punten.

Spanning ten top in de omderlinge competitie. Op donderdag 21 april verloor koploper John Remmerts van Eric Hartman. Marc Groenhuis won van Stefan en John van Ginkel speelde remise tegen Theo Meyer. Hierdoor blijft John wel aan kop maaar het verschil met de nummers 2 en 3 is nog slechts 2 punten. De 2 nog resterende ronden beloven dus zeer spannend te gaan worden

Het eerste team van de Elster Toren blijft in de 1e Klasse van de Osbo. Afgelopen dinsdag tijdens de slotronde in Ede bij de Cirkel verloor het team weliswaar met 4½ - 3½ maar doordat Zutphen, aan het begin van dit seizoen gedegradeerd uit de Promotieklasse, ook verloor was handhaving veiliggesteld.

Een 3-3 uitslag tegen koploper OPC was niet voldoende om het kampioenschap in de 3e klasse-H binnen te slepen. Op maandag 11 april speelden Wiely, Eric H., Kamran, Henry, Rob en Piet de slotronde bij UVS in Nijmegen. De op dat moment mede koploper ASV verloor van Schaakstad zodat winst van de Elster Toren tot het kampioenschap zou hebben geleid. Rob, Wiely en Piet wonnen allen hun partij.

Maar liefst 4 remises waren er in de onderlinge competitie op donderdag 7 april. Marc deed goede zaken door te winnen van Eric de Visser en verstevigt zo zijn 3e plaats. Eric Hartman won van Henry en komt zo op de 7e plaats terecht. Er zijn nog slechts 3 ronden te spelen en er zijn nog 3 kanshebbers op de titel 'kampioen van de Elster toren' . Maandag a.s. wordt een spannende avond voor het 2e osbo team. In Nijmegen vindt de slotronde plaats in de 3e klasse H en de Elstenaren maken nog kans op promotie naar de 2e klasse. Er zal in ieder geval gewonnen moeten worden van koploper OPC

Door een overwinning van Marc op John van Ginkel is John Remmerts verder uitgelopen op de ranglijst in de Onderling Competitie. John Remmerts speelde remise tegen Stefan Brouwers. Op donderdag 24 maart werd er flink gestreden: er eindigde slechts één partij in remise. Winstpartijen waren er verder van Henry, Sjoerd, Jan, Eric Hartman, Peter, Wim Cornelissen, Nico en Hans. Met nog 5 ronden te gaan belooft dit een spannende strijd te gaan worden.

Het 1e team verloor eveneens de 6e ronde van de osbo competitie. Uit in Wijchen op vrijdag 18 maart werd het 5-3 voor Het Kasteel-2. De partijen van John R., John van G. , Theo, Stefan, Erwin en Marc eindigden allen in remise. Hierdoor driegt degradatie en zal de laatste ronde gewonnen moeten worden.

Het is het 2e team niet gelukt om de belangrijke 6e ronde van de osbo competitie te winnen. Op donderdag 17 maart verloor het team thuis met 2-4 van Schaakstad-6 uit Apeldoorn. Eric Hartman won als enige zijn partij en Piet en Henry speelden remise. De slotronde zal erg spannend worden omdat de koploper in de 3e klasse H: OPC verloor van De Toren-7. Hierdoor staan OPC en ASV-8 op de eerste plaats gevolgd door De Elster Toren en Schaakstad-6. De Elster Toren speelt de 7e ronde tegen OPC en ASV-8 speelt dan tegen Schaakstad-6.

John Remmerts is winnaar geworden van de bekercompetitie. Op donderdag 10 maart werden de laatste 4 ronden gespeeld. John won alle 4 de partijen terwijl zijn naaste concurent Stefan Brouwers remise speelde en eén partij verloor. Stefan eindigde op de tweede plaats en Eric de Visser werd derde.

Het is het team van de Elster Toren niet gelukt de volgende ronde in de osbo-cup te halen. Het team bestaande uit John R. , Marc, Stefan en John van G. speelde de 3e ronde thuis tegen Het Kasteel 1b uit Wijchen. In de slotfase wonnen de Wijchenaren met 1½ - 2½ John van Ginkel won en John Remmerts speelde remise.

Zowel het eerste en het tweede team van de Elster Toren hebben goed gepresteerd in de 5e ronde van de osbo competitie. Donderdag 17 februari speelde het eerste team thuis tegen de koploper Voorst. Het werd 4 - 4. Winstpartijen kwamen van Stefan, Jan, John Remmerts en teamcaptain Theo Meyer. Het 2e team speelde vrijdag 18 februari tegen de jeugd van de Toren in het Olympus college in Arnhem. Het werd een ruime overwinning voor de Elstenaren. Zij wonnen met maar liefst ½ - 5½. Op de website van de Toren stond bijgaand verslag

Vrijdag 11 februari werd gespeeld voor de osbo-cup in Groesbeek Het eerste team speelde tegen tegen PION2 Het werd een benauwde 1-3 overwinning.
1. John Remmerts - Wim Gielen (1885) 1/2
2. Stefan Brouwers - Arno Arents (1893) 1/2 Partij waarin Stefan het initiatief had, kwam een pion voor, maar was niet voldoende voor de winst.
3. Marc Groenhuis - Jo de Valk (1787) 1-0 Marc speelde een prima partij, offerde (tijdelijk) een pion voor ruimte.
4. John van Ginkel - John Molenaar (1859) 1-0 John verspeelde op kinderlijke wijze een 'kwal', maar kreeg wel aanvalskansen, door onnauwkeurigheid van zijn tegenstander, werd er een stuk en een paar pionnen gewonnen.

Donderdag 10 februari was de speelzaal weer goed gevuld tijdens de onderlinge competitie. We verwelkomden een nieuw lid Hans Donker. Hans heeft voorheen gespeeld bij de Toren in Arnhem en komt nu onze club versterken. We heten Hans hartelijk welkom. De 'trein uit Gendt' had enkele minuten vertraging omdat de chauffeur vergeten was dat hij deze week moest rijden. Even voor half 9 begonnen de 12 partijen. Nieuwkomer Hans mocht aantreden tegen Wim Rosmulder en er volgde een lange en moeilijke partij die uiteindelijk in het eindspel werd gewonnen door Hans. De eerste punten zijn binnen. Aan de topborden won John Remmerts van Jan Delhaye door een verkeerde pionzet van Jan. Eric de Visser profiteerde van de ontwikkelingsachterstand van Kamran en Theo wist uiteindelijk in een moeilijke stelling in tijdnood te winnen van Wiely. Rob speelde een mooe partij tegen Peter, kreeg materiaalwinst en gaf deze niet meer uit handen. John Remmerts. Marc en Stefan spelen vrijdagavond voor de osbo cup tegen PION 2 in Groesbeek. De voorlopige stand is ½-½

Martin Weijsenfeld heeft het 5e Elster Toren schaaktoernooi op zijn naam gebracht. In de laatse ronde won Martin van de tweevoudig winnaar Martien van der Meijden. Met 74 deelnemers was het het drukst bezet toernooi in de geschiedenis van de Elster Toren.

Op donderdag 13 januari heeft het 2e team van de Elster Toren een mega overwinning behaald op SMB-5. In Elst werden de Nijmegenaren met 5½ - ½ verslagen. Martin van de Eijk opende de score, gevolgd door Peter Bongers, Henry Schrader, Rob Nieuwboer en Piet Scholten. Wiely Martens sloot af met een remise. Klik hier voor een verslagje gemaakt door Frans Drummen van SMB (de tegenstander van Henry)

Het eerste team van de Elster Toren heeft een knappe prestatie geleverd door in de 4e ronde van de osbo competitie op maandag 10 januari met 4 - 4 gelijk te spelen tegen het sterke Zutphen. Marc, Eric en Theo wonnen en de beide John's speelden remise

Op zaterdag 8 januari deden er 4 senioren en 2 jeugdleden van de Elster Toren mee aan het Olympus Rapid toernooi georganiseerd door schaakvereniging de Toren uit Arnhem. Er werden 7 ronden gespeeld met een speeltempo van 18 min en 5 sec (voor iedere zet) per persoon. Er waren 4 groepen. John Remmerts en John van Ginkel eindigde met iedere 4½ punt op een gedeelde 3e plaats in groep 1. Rob Nieuwboer eindigde met 3 punten op de 23 e plaats van groep 2 en Henry Schrader werd 9e met 4 punten in groep 3. De jeugdspeler Bernard Hoppenreijs werd 2e bij de jeugd B met 6 punten en Icar van Kortenhof eindigde op de 10e plaats

Het nieuwe jaar is spannend begonnen in de Onderlinge Competitie van 6 januari. De 19 aanwezige spelers hadden er duidelijk weer zin in. Er werd volop gestreden. Koploper John Remmerts werd knap op remise gehouden door Martin van den Eijk. Marc won een pionnetje van John van Ginkel maar dit bleek niet genoeg voor de winst. Sterker nog in een boeiend eindspel won John uiteindelijk door een mooie combinatie de partij. Stefan en Wiely speelden voor de tweede keer tegen elkaar. De vorige keer won Stefan nog terwijl beide spelers in zinderende tijdnood zaten, dit keer waren de rollen omgekeerd. Door een dubieus offer van Wiely in de opening wist hij zijn tegenstaner de gehele partij in de greep te houden en deze uiteindelijk van hem te winnen. Erwin won van Rob, Eric de Visser van Theo en Kamran van Nico. Peter lijkt weer in vorm te komen en won van Lourens. Piet had niet veel moeite met Johan van Meegen en won. De partij tussen Wim en Henry eindigde uiteindelijk in remise.

Op donderdag 30 december werd het jaar afgesloten met een oliebollentoernooi. Onder het genot van een glaasje en een oliebol werd er een rapidtoernooitje gehouden van 4 ronden van 15 min. p.p.p.p. Winnaar werd John van Ginkel; hij eindigde met 20 punten op gelijke hoogte met Theo Meyer, maar het aantal weerstandspunten van John was net iets hoger. Klik hier voor de ranglijst.

Op donderdag 23 december werd in Duiven bij WDC de 1e ronde van de osbo-cup gespeeld door het tweede team van de Elster toren. Het team bestaande uit Theo Meyer, Eric Hartman, Peter Bongers en Henry Schrader speelde tegen WDC-1. Het begon goed voor de 'ex-vrijpionners' , Eric won en de partij van Henry leek remise te worden en Theo stond goed. Peter bood remise aan en dit werd na heel lang wikken en wegen aangenomen. Het liep echter anders: Henry verloor en Theo, die inmiddels samen met zijn tegenstander in gigantische tijdnood was gekomen , verloor eveneens. De uitslag werd 2½- 1½ voor WDC. Al met al is het team strijdend ten onder gegaan.

De 13e ronde van de Onderlinge Competitie heeft plaatsgevonden op donderdag 16 december. Hier een kort verslagje van de partijen:

Rob - John R. 1/2, Prima partij van Robby, in een beter eindspel besloot hij om het punt te delen
Wiely - John v G. 1/2, Evans-gambiet, spannende pot met velen mogelijkheden
Erwin - Stefan 0-1, Eenvoudige overwinning voor Stefan.
Eric V - Marc 0-1, Snelle overwinning voor Marc. Twee stukken van Eric stonden ingesloten.
Kamran - Jan D. 1/2, Kamran kwam in een eindspel met een pion meer, kon de winst niet vinden (was er overigens wel)
Martin - Lourens 1-0, Martin won al snel een 'kwal' en vrij snel ernaar gaf Lourens zich gewonnen
Nico - Johan v M. 1-0, Middels een fijne combinatie won Nico de dame van Johan
Johan G - Coby 1-0, Coby stond de hele partij onder grote druk. Johan maakte het behendig af.

De 3e ronde van de osbo competitie is niet goed afgelopen voor beide teams van de Elster Toren. Het 2e team verloor in Arnhem tegen ASV-8 met 4½- 1½. Rob won als enige zijn partij en Henry speelde remise. Het 1e team speelde thuis tegen PION-2 en verloor eveneens. Marc en John van Ginkel wonnen en Eric de Visser en John Remmerts speelden remise. De eindstand was 3 - 5

De partij van Marc Groenhuis en Henry Schrader in de Onderlinge Competitie van donderdag 25 november is toegevoegd bij 'partijen'

Het tweede team heeft op donderdag 18 november de 2e ronde van de osbo competitie in eigen huis gewonnen van UVS-5. Henry, Rob en Wiely wonnen hun partij Piet en Eric speelden remise. Eindstand 4-2

De tweede osbo ronde is voor het 1e team van de Elster Toren geëindigd in een 4-4 uitslag tegen medekoploper Ede. Erwin en John van Ginkel hadden hun partij reeds vooruit gespeeld. Erwin verloor helaas en John behaalde een remise. Op donderdag 11 november speelden John Remmerts, Theo, Eric de Visser, Stefan, Wiely en Jan. John behaalde een half punt. Eric, Stefan en Theo wonnen en Wiely en Jan verloren hun partij

Op donderdag 21 oktober speelde het 1e team van De Elster Toren de 1e ronde van de osbo competitie in de 1e klasse A. Tegen SMB-3 wonnen de Elstenaren met 5½- 2½. John Remmerts, Jan Delhaye, Marc Groenhuis, Eric de Visser en Erwin Mol wonnen hun partij en teamcaptain Theo Meyer speelde remise

Op donderdag 14 oktober speelde het 2e team van De Elster Toren in Wageningen de 1e ronde van de osbo competitie. Tegen Wageningen-6 wonnen de Elstenaren met 2½- 3½. Henry, Wiely en Eric wonnen hun partij en Piet speelde remise

Internationaal meester Willy Hendriks (rating 2424) heeft op donderdag 30 september een simultaan gegeven tegen 16 leden van De Elster Toren. Ondanks het grote krachtsverschil werd er door de leden van De Elster Toren flink weerstand geboden. De partij van Theo Meyer werd bijna in winst omgezet door Theo maar echter in tijdnood gaf Theo de betere stelling weg. Jan Delhaye stond weliswaar een kwaliteit achter maar de partij leek op een remise uit te lopen. Onder grote tijdsdruk verloor Jan hierna helaas. Zie ook bij 'foto's'

De eerste ronde in de onderlinge competitie is gespeeld op donderdag 9 september. De 20 aanwezige spelers hadden er weer zin in. Er eindigde geen enkele partij in remise, kijk bij interne competitie bij uitslagen

De voorlopige indeling voor de eerste speelavond is bekend

De nieuwe agenda is bekend voor het nieuwe seizoen 2010-2011, Kijk snel onder 'agenda'

Op donderdag 26 augustus 2010 begint het nieuwe seizoen 2010-2011 met een inspeelavond. Op donderdag 2 september is de jaarvergadering en een week later op 9 september start de onderlinge competitie.

Seizoen 2009-2010

Op zaterdag 5 juni 2010 is het schaakseizoen 2009 - 2010 afgesloten met een gezellige feestavond inclusief barbeque en prijsuitreiking

De nieuwe clubkampioen van het seizoen 2009 - 2010 is Stefàn Brouwers. In een zinderde finale wist Stefan zijn tegenstander Wiely Martens mat te zetten. Hij had op dat moment nog slechts 3 seconden bedenktijd. Bij de jeugd is Niek Viersen kampioen geworden.

De bekercompetitie 2009-2010 is gewonnen door Eric de Visser. Vóór aanvang van de laatste 4 ronden had John Remmerts nog 3 punten voorsprong op de nummer 2, maar een remise en een verliespartij waren niet voldoende om aan kop te blijven. Eric won de laatste 4 partijen. Jan Delhaye werd tweede en John Remmerts eindigde uiteindlijk op de derde plaats

Spanning ten top in de Onderlinge competitie van 29 april 2010. Stefan Brouwers verloor van Eric de Visser terwijl de nummer 2, John Remmerts won van Erwin Mol. Hierdoor is het verschil tussen de nummer één en twee verminderd tot slechts 1 punt. Dit belooft een spannende laatste ronde te gaan worden op donderdag 27 mei a.s.

De uitslagen en de eindstand van de osbo competitie zijn bijgewerkt. Zie onder menu bij Osbo (extern)

Het 2e Elster Toren team heeft in de slotronde van de osbo competitie in Dodewaard gewonnen van Wageningen-5. De slotronde werd gespeeld op maandag 12 april 2010. Willem en Henry wonnen, Piet. Peter en Jo speelden remise. De uitslag werd 2½ - 3½ in het voordeel van de Elster Toren. Hiermede eindigd het team op de 5e plaats in de 3e klasse D

De foto's die zijn gemaakt tijdens de onderlinge competitie op 18 maart 2010 staan op de site onder foto's, 'schaakavond 18 maart 2010'

Op donderdag 8 april 2010 tijdens de slotronde van de osbo competitie in Mook is het eerste team van de Elster Toren gehuldigd i.v.m. het kampioenschap. Bovendien kregen de leden Erwin Mol en Stefàn Brouwers een prijs als topscorers van de 2e klasse D

Het eerste team van de Elster Toren is op vrijdag 12 maart, door een 5-3 overwinning op Variant-1, kampioen geworden in de 2e klasse D van de osbo competitie. Het team promoveert hierdoor naar de eerste klasse. Theo, Stefàn, Marc en Erwin wonnen hun partij en John van Ginkel en Jan maakten remise

Op de foto is Eric de Visser helaas niet zichtbaar

Het Elster Toren team, bestaande uit Theo Meijer, Stefàn Brouwers, John van Ginkel en John Remmerts, heeft op dinsdag 2 maart de 2e ronde van de OsboCup gewonnen met 1-3 van SMB-3. In de eerste ronde wonnen de Elstenaren ook met 3-1 van Mook

Het eerste team van de Elster Toren heeft wederom een belangrijke stap gezet in promotie naar de 1e klasse van de Osbo-competitie door met 6-2 te winnen van UVS-4. Variant verloor van Mook en zo staat de Elster Toren-1 met nog 2 ronden te gaan, nu 3 punten los van de nummer 2, Variant

Op maandag 8 februari speelde het 2e team uit tegen Rhenen in de 5e ronde van de osbo competitie. De Elster Toren won overtuigend met 1½ - 4½. Peter, Willem en Wiely wonnen en Piet, Henry en Rob speelden remise waarvan de remise van Henry opmerkelijk te noemen was: hij stond namelijk 2 pionnen achter (en had een uur minder tijd)

De partij tussen John Remmerts en Rob Nieuwboer, gespeeld op 21 januari 2010, is toegevoegd bij 'Partijen'

In de onderlinge competitie van donderdag 4 februari is er geen verandering gekomen in de ranglijst voor de eerste vier spelers; zij speelden allen remise. Marc deed goede zaken door te winnen van Jan Delhaye en komt hiermede op de vijfde plaats van de ranglijst. We mochten ook een nieuw lid verwelkomen; vanaf volgende week speelt Gert-Jan van Wezel mee in de onderlinge competitie

Er zijn enkele wijzigingen in de Agenda: de laatste 3 ronden van de osbo competitie zijn een week eerder en de 2e ronde van het bekertoernooi is nu op donderdag 18 februari 2010

Het eerste team van de Elster Toren heeft op donderdag 14 januari een belangrijke stap gezet naar promotie in de 1e klasse van de osbo door thuis met 5-3 te winnen van de Toren Arnhem 5. Het tweede team won eveneens. ASV-9 werd verslagen met 2½ - 3½

Het 4e Elster Toren Schaaktoernooi wordt gehouden op zaterdag 20 februari 2010. Klik hier voor meer informatie

Donderdag 14 januari wordt een belangrijke datum voor de beide Osbo-teams van de Elster Toren. Het eerste team speelt thuis tegen De Toren-5 uit Arnhem, dit team versloeg in de vorige ronde ASV-7 met maar liefst 7½-½. Wint ons team dan staat promotie naar de eerste klasse bijna vast. Voor het tweede team geldt het tegenovergestelde: verliest ons team dan is degradatie naar de vierde klasse bijna niet meer te voorkomen. Het tweede team speelt uit tegen ASV-9 in Arnhem

In de onderlinge competitie is John Remmerts gestegen naar de 2e plaats door te winnen van Eric de Visser. Doordat Theo Meijer remiseerde tegen Erwin Mol staat Theo nu op de derde plaats. Koploper blijft Stefàn Brouwers. Hij won van een sterk spelende Karel Vogelpoel

Onder partijen is een recente partij toegevoegd tussen Karel Vogelpoel en Johan Giskes gespeeld op 9 december j.l. in de Onderlinge Competitie

Dinsdag 10 november speelde het 2e osbo-team in Ede tegen de Cirkel-2. Helaas verloren we met 4-2, maar er had zeker een gelijkspel ingezeten

Op zaterdag 7 november werd voor de 16e keer het Kiste Trui Plataan schaaktoernooi gehouden in Mook. Van de Elster Toren waren 6 afgevaardigden naar Mook vertrokken. Er werd gespeeld in 2 groepen; groep 1 rating boven de 1700 en groep 2 alle huisschakers en clubspelers met een rating tot 1700. Rob Nieuwboer is op de 5e plaats geëindigd.

Klik hier voor de uitslagen en de einstand

Theo Meijer en Stefàn Brouwers staan nu samen aan kop van de Onderlinge Competitie. Theo won van Rob Nieuwboer en Stefan van Jo Engels. Marc was afwezig en kon zo zijn koppositie niet verdedigen.

Het eerste osbo team van de Elster Toren is in Beuningen de osbo competitie heel goed begonnen door met 5½ - 2½ van Koningswaal te winnen. Het tweede team speelde thuis gelijk tegen Dodewaard-1 met 3 - 3. Dit gebeurde allemaal op donderdag 15 oktober 2009

Marc Groenhuis wist afgelopen donderdag 8 oktober met de zwarte stukken koploper Stefàn Brouwers te verslaan. Marc en Stefàn staan nu samen aan kop in de Onderlinge Competitie

Op donderdag 1 oktober heeft de koploper Stefàn Brouwers zijn koppositie verstevigd door met zwart te winnen van John van Ginkel. Van de overige partijen eindigden er maar liefst 6 in remise

Het indelings schema voor de osbo competitie van het 1e en 2e team staat onder osbo(extern)

Op donderdag 10 september is de onderlinge competitie weer gestart. Met 3 nieuwe leden erbij begon er een spannende competitie. We heten Jan Evers, Willem Schepers en Stefàn Brouwers dan ook van harte welkom bij de club. Stefàn pakte meteen al de volle 5 punten door onze voorzitter Peter Bongers met wit te verslaan . Rob leek met een zinderende aanval op de stelling van Jo snel te gaan winnen maar toen de Rob de aanval niet doorzette liet hij zich verrassen en verloor helaas alsnog.

De seniorenagenda voor het seizoen 2009 - 2010 staat op de site. Het betreft echter een voorlopige opmaak omdat nog niet alle activiteiten en data vaststaan. Zodra de definitieve agenda bekend is wordt deze zo spoedig mogelijk aangepast.

De jeugdagenda volgt zo snel mogelijk.

De foto's van de feestavond van 6 juni staan in het menu onder Foto's"

De jaarvergadering wordt gehouden op donderdag 3 september en begint om 20:00 uur. Dit is inclusief de begroting en het behandelen van de financiele stukken

Een week eerder op donderdag 27 augustus is de inspeelavond. De Onderlinge Competitie begint op donderdag 10 september

Seizoen 2008-2009

Op zaterdag 6 juni wordt het seizoen traditioneel afgesloten met een feestavond. De avond begint om 18:00 uur in Onder de Toren.

Marc Groenhuis is clubkampioen geworden van het seizoen 2008-2009. In de op één na laatse ronde won hij van Henry Schrader en heeft hij nu 7 punten voorsprong op de nummer 2 John Remmerts en is hij nu niet meer in te halen.

Marc gefeliciteerd

Hieronder een foto van de trotse kampioen.

 

Op donderdag 14 mei vond het traditionele snelschaken plaats. Er waren 14 spelers aanwezig en er werden 13 ronden gespeeld.Het werd een spannend gevecht en winnaar werd John van Ginkel met maar liefst 12 punten

 

Voor de totale ranglijst en de gespeelde partijen zie interne competitie en vervolgens snelschaakcompetitie

Op donderdag 23 april was de 3e en laatste ronde van het bekertoernooi. Er zijn in totaal 12 partijen rapid (dit is 20 minuten per persoon per partij) gespeeld. Winnaar werd evenals bij het snelschaken John van Ginkel op één punt gevolgd door John Remmerts.