Elster Toren wint vriendschappelijk duel van De Toren met 7-3

In het kader van de jaarlijkse vriendschappelijke wedstrijden tegen De Toren won Elst de eerste ontmoeting van dit jaar met 7-3. Aan bord 1 speelde Marc Groenhuis remise tegen Ron Engelen en aan de reactie van Marc te zien kwam hij daar goed mee weg.( 0,5 -0,5)

Hans Polman veroverde een stuk tegen Fred Beumer, die daarna opgaf .( 1-0)

Martin Weysenfeld en Hans Donker hielden het samen het langste vol. Lang ging de strijd gelijk op, totdat Hans met een koningszet  Martin in het zadel hielp. ( 1-0)

Eric speelde remise tegen Gert Visser in een leuke partij waarbij niets te merken was van het hogere Elster ratingniveau ( dat gold overigens voor de meeste partijen ).

Jo Engels versloeg de altijd gevaarlijke Arie Schouten ( 1-0 ) en ook Jan Delhaye won van lennard Harris, die uitstekend speelde.( 1-0 )

Het nieuwe Elster lid Rob van Dongen speelde keurig remise tegen Franke van Netten ( 0,5-0,5) en Henk Russens versloeg Renee Reulink, die , volgens eigen zeggen “zijn avond niet had”.( 1-0 ).

Natuurlijk won De Toren ook een wedstrijd; Peter Bongers zag in een gewonnen stelling een verraderlijk zetje over het hoofd, verloor een toren en de partij tegen Tim Schlechter. ( 0-1 )

Ton Overeem stond al vrij snel erg goed maar het werd uiteindelijk toch remise ( 0,5-0,5 )

Einduitslag dus 7-3 voor Elst.

Naast de leuke partijen vooral ook een gezellige avond met een hapje en een drankje. Het lijkt erop dat deze uitwisseling een vast moment wordt in de jaarlijkse schaakagenda.

 

Peter Bongers ( voorzitter Elster Toren )