Welkom bij schaakvereniging De Elster Toren. 


 

  In verband met de aangescherpte Coronamaatregelen komen de resterende clubavonden tot en met 5 februari 2020 te vervallen. Daarna wordt afhankelijk van eventuele nieuwe maatregelen opnieuw de situatie bekeken  en worden de leden per mail op de hoogte gesteld van de datum van een eventuele herstart. Ook op deze site zal de meest recente informatie gedeeld worden.


 

  Schaken? 

Wat is dat dan? 

 

WK Schaken 1972 Fischer - Spassky zesde partij  

  

 


Schaken op TV

De schaakliefhebbers werden aangenaam verrast op 19 en 20 november. Eerst was er op donderdagavond in het programma “M” een item over de Netflixserie The Queen’s Gambit. De tafelgasten Tex de Wit, Anish Giri, Nick Schilder en a.s. KNSB-voorzitter Bianca de Jong-Mühren slaagden met vlag en wimpel om niet bij de serie te blijven hangen, maar een geweldige reclame voor het schaken te maken. Het is terug te zien via de volgende link: https://www.npostart.nl/m/19-11-2020/KN_1716699  vanaf 18.17 minuten en het duurt ruim tien minuten. Vrijdag volgde er een leuk item met Jan Timman bij Omroep Gelderland over zijn onlangs verschenen nieuwe boek. Kijk de uitzending terug via: https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2479740/Schaaklegende-Timman-69-uit-Arnhem-wil-nog-altijd-toernooien-winnen-maar-niet-online

 

De netflixserie The Queen's Gambit is sowieso een enorm succes. Allerlei media besteden uitgebreid aandacht aan deze serie!

 

 

 

 


Van 15 januari 2021 tot en met 31 januari 2021 vindt het Tata Steel Schaaktoernooi in Wijk aan Zee plaats. Helaas is er door Covid-19 geen normaal bezoek mogelijk, wel zal er een uitgebreid online programma plaatsvinden!