Schaakflitsen

13oktober 2017

OSBO

Elster Toren 1 wint eerste wedstrijd thuis tegen Ede 1  met 5-3. Winst voor  Marc, Wiely en John R, remises van Hans,John v G,Stefan en Martin W, verlies Rob L.
Elster Toren 3 verliest eerste wedstrijd thuis tegen UVS 6 met 2-4.  Winst voor  Willem, remises van Bram en Maik, verlies Martin,Jerry en Henk.
10 oktober 2017
Elster Toren 2 wint eerste wedstrijd uit tegen Bennekom 3 met 5-1.
Rob K, Rob N, Eric, Jo en Peter wonnen en Martijn speelde een prima partij, maar een foutje in het pionneneindspel werd hem fataal.
Toetan

4 september  2017

Tijdens de ALV van afgelopen 31 augustus zijn o.a. de prijswinnaars van het seizoen 2016-2017 voorzien van diverse maten bekers. Dit alles is vastgelegd door Jan Delhaye en is te zien onder menu foto’s.

Dit is normaliter het plezierigste hoogtepunt van de vergadering maar deze keer was de kers op de taart de verrassing die we voor Eric de Visser in petto hadden.

Eric had aangegeven met ingang van 1 september 2017 te stoppen met de activiteiten verband houdende met het jeugdschaak. Wij spreken onze dank uit  voor alles, en dat is echt heeeel veel, wat hij voor de club en vooral voor de jeugd heeft gedaan en maken hem erelid van onze vereniging.

 


Naast dit erelidmaatschap ontving Eric een pen met inscriptie en zijn echtgenote een bos bloemen.
Eric heeft destijds ook veel werk gestoken in het vastleggen van de historie van het ( jeugd) schaak, dit verslag is te vinden onder historie en de moeite waard om te lezen.

En… omdat Eric nu wat tijd over heeft vroeg ik hem of teamleider van het tweede OSBO team iets voor hem is. Even over nadenken mag en de dag erop  mailt hij ons de opstelling en gaat er helemaal voor. Nemen we dat wat hij heeft bereikt met het jeugdschaak als maatstaf, dan gaan we dit seizoen het heel goed doen.
Toetan

 

4 juni 2017

Voor de jeugd

 

Schaakvereniging

De Elster Toren

organiseert het

 

7e Elster IJSCO toernooi op zaterdag 21 oktober 2017.

Zie voor meer informatie menu/jeugd/IJSCO

 Voor eerdere flitsen klik hier